Wirtualna Kultura dba (?) o stan Waszego ducha, kondycję fizyczną i psychiczną. Nie zapomina o kulturze i żołądkach.
- kliknijcie: Ciapkapusta z karminadlami
- kliknijcie: Restaurant Day w Browarach Wrocławskich
- kliknijcie: Zabawki w Capitolu
- kliknijcie: Baca na premierze w operze
- kliknijcie: Makbet okiem malarza
To wszystko znajdziecie w ponad osiemset wpisach, które napisała na blogu 60+ Wirtualna Kultura od października 2017, czyli w ciągu czterech lat.
Ostatnio trochę pobuszowała na blogu i zdziwiła się, że o filozofii i matematyce też pisała:
- kliknijcie: Filozoficznie o łzach
- kliknijcie: Śladami matematyki we Wrocławiu.
Nie zapominajcie, że Wirtualna Kultura na blogu Popowiczanie napisała 550 wpisów od września 2015 do marca 2018:
- kliknijcie: Popowiczanie.
Wśród nich był wpis o blogach kulinarnych (23 listopada 2015), a w nim trzy filmiki o tym, czym nas trują, kliknijcie: Blogi kulinarne. Ciekawe, co z tego jest nadal aktualne.
Na zakończenie cos mniam, mniam, czyli pasztet według przepisu Basi ze Swojczyc. Kwiatki i Państwo Bałwankowie też są ze Swojczyc. Kliknijcie na miniatury zdjęć;
Pasztet wołowo-wieprzowo-indykowo-kurczakowy
Składniki pasztetu:
- udziec wołowy bez kości 500 g
- łopatka wieprzowa 300 g
- skrzydełko z indyka 1 szt
- udko w kurczaka 1-2 szt
- podgardle wieprzowe 300 g
- wątróbka drobiowa 300 g
- cebula, 2 marchewki, pietruszka, czosnek, 2 jajka, sól, pieprz, liść laurowy, gałka muszkatołowa, 1 bułka.
Smacznego!
Krystyna - Wirtualna Kultura
Lo matko, ale gruby tekst. Nigdy bym się nie zabrała za tak skomplikowany przepis. Ale widać Basia lubi.
OdpowiedzUsuń"Masa" materiału - bardzo ciekawego, a państwo bałwankowie wywołali szeroki uśmiech i wzrost adrenaliny.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam z zasypanego śniegiem Świecia.
Ala
Dzięki za dużo ciekawych informacji.
OdpowiedzUsuńMałgosia
Przepis na pasztecik jakiś niekompletny, brak technicznego wykonania.Gotować,czy piec surowy,ile razy przemielić,w jakiej temperaturze i czasie.Baca
OdpowiedzUsuńMielic dwa razy, wszystkie skladniki wymieszac dodac dwa jajka. Pies w tem 180°C ok 55 min. Pozdrawiam.
UsuńBardzo skomplikowany dla zdolnych w kuchni. Przekaze lepszym kucharkom. A wirtualna Kultura potrafi pasztezciki roibic?
OdpowiedzUsuńBaca, mięso nalezy gotowac do miękości ostudzone mieso i warzywa mielisz, dodaj namoczona w wywarze bułkę. Ale to juz wszystkie gospodynie wiedzą. Piec w keksowkach piekarnik nastaw na 180°C pieczemy ok 50-55 min. Smacznego
OdpowiedzUsuńChetnie bym sprobowala takiego pasztetu,przepis dlugi i dosc pracochlonny ale napewno warty pracy;)
OdpowiedzUsuń